Tehuset & Rosenhaven

I området ved gartneriet og frugthaven ligger Tehuset og Rosenhaven.

Det fine gamle tehus blev på Bernstorffs tid brugt som gæstebolig. Senere anlagde Dronning Louise en rosenhave ud for det lille tehus og brugte stedet til små, private selskaber.

Den nuværende indretning af tehuset midt i den smukke rosenhave er udarbejdet med respekt for husets arkitektur og historie og tager udgangspunkt i perioden omkring 1880. Med flere genkendelige elementer fra nyrokoko stilen fremstår huset i dag i et nyfortolket og moderne univers med smukke farver, speciel designet tapet, håndtrykte tekstiler og skræddersyet interiør – et indretningskoncept der helt enestående er udviklet til Dronning Louises Tehus og som der derfor ikke findes mangen til andre steder.

Rosenhaven blev genskabt i år 2000. Med en plan fra Dronning Louises tid, et foto fra haven i 1880’erne og dagbogsnotater fra dronningens slotsgartner lykkedes det at genskabe Rosenhaven, så havens publikum nu kan nyde synet og duften af nogle af de historiske rosensorter, der også prydede stedet på Christian 9. og Dronning Louises tid.

Tapetet ”The Tea House Paper”, designet af Helen Blanche, kan købes hos TAPET-CAFE: www.tapet-cafe.dk

SKABELON 4 BILLEDER

 

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: