Dronning Louises venner

Et særligt sted fortjener særlig opmærksomhed – og derfor er projektet med indretningsopgaven grebet anderledes an end normalt, idet der er indgået et udvidet samarbejde med idé- og konceptudvikler Dorrit Elmquist, designer Helene Blanche og direktør for TAPET-CAFE Jannik Martensen-Larsen. Sammen med styrelsen har disse tre personer dannet venneforeningen “Dronning Louises Venner”. Ud over at foreningen har stået bag indretningen af tehuset, vil foreningen fremadrettet planlægge og gennemføre arrangementer, der vil tilføre stedet den ånd omgivelserne lægger op til – og dermed give havens publikum unikke oplevelser.

 

 

Dorrit Elmquist / Idé- og konceptudvikler

Med blik for modern culture og tidsånd udarbejdes idékataloger, som danner udgangspunkt for innovation, projekt-, konceptgenerering og implementering. 30 års erfaring som interiørstylist, art director, rådgiver og produktudvikler og med fem bogpublikationer bag sig. Mangfoldigt og internationalt netværk og hendes fordomsfri nysgerrighed gør, at hun kan trække på mangeartede professioner i formelsen af et projekt og dermed skabe nye, unikke sammenhænge og forståelser.

http://www.dorritelmquist.dk

Helene Blanche / Designer

Dansk designer. Uddannet fra St. Martins, College of art and design, London. Kreativ chef designer hos TAPET-CAFE. Aktuel med tapet og håndtrykt tekstil “The Tea House Paper”, specielt designet til Dronning Louises Tehus. Står bag den danske tapet og tekstil kollektion THE PRIVATE COLLECTION by TAPET-CAFE samt de 3 kollektioner, Nordic Blossom, Nordic Leaves og Nordic Home.

www.tapet-cafe.dk

Jannik Martensen-Larsen / TAPET-CAFE

Ejer og direktør i familievirksomheden TAPET-CAFE. Indretningsekspert. Aktuel som vært/dommer i DR1 “Danmarks skønneste hjem”, og er kendt fra tidligere boligprogrammer “Feinsmecker” og “Boligbattle”.

www.tapet-cafe.dk

Niels Mellergaard / Slotshavechef/Slke

Landskabsarkitekt, Slotshavechef i Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.

Indretningen af Dronning Louises Tehus

Indretningen tager udgangspunkt i perioden omkring 1880 og har flere genkendelige elementer fra nyrokoko-stilen. Den brydes dog nænsomt ved brug af farver, former, objekter og sammensætninger der er valgt ud fra nutidige interiørtrends så den samlede indretning også fremstår som moderne og med kant”  Dorrit Elmquist, idé- og konceptudvikler

Vi har et ønsket at skabe en poetisk og eventyrlig indretning af Dronning Louises tehus med nye farver, materialer og mønstre. Folk skal få øjnene op for dette skønne sted i byen. Vi vil både hylde huset, men også understrege, at man med nytænkning godt både kan bevare og understrege de fine detaljer” Jannik Martensen-Larsen & Helene Blanche / TAPET-CAFE.

“Mit nye tapet “The Tea House Paper” lavet med håndtegnet skitser af kul og kridt, er en hyldest til dette yndllingssted, dette vidunderlige og eventyrlige åndehul så tæt på by og hverdag og alligevel en verden ganske for sig selv” Helene Blanche, designer.

Projektet med indretningen er desuden baseret på et samarbejde med FARROW & BALL, der har sponseret den anvendte maling.

“Farverne fra Farrow & Ball er valgt ud fra et ønske om at bevare et historisk look, men også skabe et charmerende og karakteristisk fundament til den øvrige indretning, derfor er sofaer og pufferne også håndbygget og specialdesignet til tehuset af TAPET-CAFE”  Jannik Martensen-Larsen TAPET-CAFE.

Visuel identitet er udviklet af Karen-Lise Yde / TAPET-CAFE

 

Samarbejde

Dronning Louises Venner har  inviteret Royal Copenhagen til et samarbejde omkring de borde der skal dækkes i tehuset, og ved indvielsen kan man se det smukke resultat af hvordan indretning og borddækning igen skaber liv i salonerne.

 ”For os var det helt naturligt at arbejde sammen med Royal Copenhagen. Det fine porcelæn udtrykker, på samme måde som huset i Rosenhaven, en tidløs elegance og poesi, som nu på smukkeste vis bliver genfortolket og videregivet som en helt unik oplevelse – og inspiration til igen at se værdien i romantikkens overdådighed.” Dronning Louises Venner

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: